Ladataan kuvia...

Sananjalkametsässä - tarinaseikkailu

Oletko kuullut metsästä, joka on täynnä taikaa ja jonne pääsee mielikuvituksen voimalla? Tuota aivan erityistä metsää kutsutaan Sananjalkametsäksi. Siellä kasvaa erilaisia sanoja, hassuja ja hiljaisia, pyöreitä ja kulmikkaita, nauravia ja nihkeitä. Mättäiden alla on piilossa tarinoita, jotka vielä odottavat keksityksi tulemistaan. Metsässä on paljon erilaisia tuoksuja, värejä ja ääniä. Metsässä asuu monenlaisia olentoja ja metsänväkeä, joista jokainen haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi...

Sananjalkametsässä - tarinaseikkailuamateriaali pyrkii tarjoamaan varhaiskasvatukseen innostavan ja toiminnallisen tavan käsitellä tarinoita ja tarinallisuutta sekä tavan tukea lasten kielenkehitystä ja omien tarinoiden tuottamista. Materiaali sisältää kirjavinkkejä, menetelmäesittelyitä sekä kehystarinan ja siihen liittyviä tehtäviä. 

Sananjalkametsässä kuunnellaankin tarkalla korvalla ja poimitaan talteen sanat ja pienetkin tarinanalut. Sananjalkametsässä jokainen on hyvä ja ihana juuri sellaisena kuin on. Tässä metsässä ei tarvitse istua paikoillaan kuin tatti. Täällä on lupa innostua ja ihmetellä, nauraa ja kiukutellakin. 

Katso materiaalin esittelyvideo täältä! 

Ota Sananjalkametsässä - tarinaseikkailukortit itsellesi käyttöön täältä.

Toiminnassa käytetyistä mentelmistä voit lukea täältä. 

Työpajakokonaisuuksista voit lukea täältä. 

Lue lisää Tuusulan varhaiskasvatuksen ja koulujen lainattavaksi tulevista materiaalilaukuista täältä.

Materiaalin on suunnitellut ja tuottanut hankekoordinaattori Leena Mela. 

Materiaalin mukaista toimintaa ovat vetäneet varhaiskasvatuksen pilottiyksiköissä hankekoordinaattori Leena Mela ja hankeavustaja Merli Morottaja.