Ladataan kuvia...

Tervetuloa Polulle Tarinaan!

Katso materiaalin esittelyvideo täältä

Halusimme tuottaa Polku Tarinaan -materiaalin kaikkien iloksi ja hyödyksi. Toivomme, että Polku Tarinaan innostaa kaikkia vauvasta vaariin. Halusimme luoda materiaalin, joka houkuttelisi metsään, ilahduttaisi arkea ja antaisi samalla vinkkejä tärkeiden taitojen opetteluun. Polku Tarinaan -materiaali tukee varhaiskasvatussuunnitelman sekä esi- ja perusopetussuunnitelman keskeisten sisältöjen ja tavoitteiden toteuttamista. Tärkeintä materiaalin käytössä mielestämme on se, mitä tekemisen aikana tapahtuu ajatusten, kokemusten ja vuorovaikutuksen tasolla sekä millaisia oivalluksia syntyy. Millaisten asioiden äärelle materiaali sitten teidät johdattaa? Mitä tapahtuu, kun katselette metsässä kuvia ja teette yhdessä tehtäviä?

Polku Tarinaan kutsuu tarinoimaan, tutkimaan ja toimimaan yhdessä. Materiaali tukee varhaiskasvatussuunnitelman sekä esi- ja perusopetussuunnitelman keskeisiä tavoitteita ja sisältöjä. Materiaalin tehtävät liittyvät monilukutaitoon, ympäristökasvatukseen, tunnetaitoihin ja Luma-taitoihin. 

Polku Tarinaan -materiaalin ovat tuottaneet yhteistyössä Vantaan kaupunki, Tuusulan kunta sekä kolme hanketta:

  • Tuusulan Eino & Leino -lukuhanke(hanketta tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö)

  • Vantaan Lukunen - Lumoudu lukemisesta (hanketta tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö)

  • Vantaan Kokeellinen oppimisympäristö goes metsä (hanketta tukee Opetushallitus)

Pedagogisen sisällön ovat tuottaneet Heli Hemilä, Katri Hiekkala, Marika Latva-Kyyny ja Leena Mela.​ Kuvituksen materiaaliin on luonut Haley Lykantropia.

Materiaalin omille nettisivuille pääset TÄÄLTÄ. 

Teksti: Polku Tarinaan työryhmä