Lehdet, kirjat ja sarjikset

Lehden tai muun oman julkaisun tekeminen on aina valintojen tekoa. Kenen näkökulmasta asioita kerrotaan ja mitä jätetään kertomatta. Millainen kuva tukee tekstiä ja miten se rajataan? Mitä kuvassa näkyy ja mitä jää sen ulkopuolelle? Nämä ovat kysymyksiä, joita omaa lehteä tehdessä voi miettiä. Oman kirjan tai lehden voi tehdä siitä, mikä itselle on tärkeää ja merkityksellistä. Yleensä juuri ne itse tehdyt kirjat ovat lasten mielestä parhaita ja niitä jaksetaan lukea yhä uudelleen!

Mitä mieltä sinä olet? Millaisia asioita haluat nostaa esille? Millaisen tarinan haluat kertoa? Omaa kirjaa voi tehdä piirtäen paperille tai oman kertomuksen voi tallettaa digitaalisena tarinana.

Oman ympäristön havainnointi ja tutkiminen on lapsille tärkeää. Apuna havainnointiin ja asioiden tallentamiseen voi käyttää digitaalisia ohjelmia. 

Lasten lehtikone on Aikakausmedian tuottama selainpohjainen ja helppokäyttöinen ohjelma, jolla voi tehdä omaa kirjaa tai lehteä! Sisältöön kuuluu lehtikoneen lisäksi tehtävävihkonen, kirja sekä ihania lauluja. Lehtikone toimii vallan mainiosti myös pedagogisen dokumentoinnin välineenä helppoutensa vuoksi. Dokumenttia voi muokata monilla eri laitteilla, joka tekee tuottamisesta sujuvaa.

Sarjiskoneella voit luoda oman sarjakuvan! Sarjakuvan tekeminen on tarinankerrontaa parhaimmillaan.