Tule luomaan tulevaisuuden virtuaalista museota 6.10.

16.09.2022

Miksi Pekka tai Sharon lähtisi virtuaalimuseoon?

Neljä erilaista ihmistä astuu sisään Keski-Uudenmaan virtuaalimuseoon, on vuosi 2026. Mitä nämä hahmot haluavat virtuaalimuseossa tehdä ja kokea, mikä heitä kiinnostaa, mikä heille on tärkeää?

Tule työpajaan luomaan tulevaisuuden museota!

Aika: torstai 6.10. klo 17–20, varalla torstai 13.10. klo 17–20
Paikka: Villa Kokkonen, Tuulimyllyntie 5, Järvenpää
Mahdollisuus yhteiskuljetukseen, lähtö 16.45 Järvenpään linja-autoasemalta, joka sijaitsee Järvenpään rautatieaseman välittömässä läheisyydessä (Asema-aukio, 04400 Järvenpää). Paluu samaan paikkaan noin kello 20.15.
Ilmoittaudu 2.10. mennessä Forms-kyselylomakeella >

Virtuaalinen museohankkeen Museosaari

Käyttäjän kokemus keskiössä

Mielikuvitusmatkan tarkoituksena on käyttäjäkokemuksen ymmärtäminen. Työpajan tulokset ovat yksi askel sen hahmottamiseen, millainen virtuaalimuseo houkuttelisi kävijöitä niin meiltä kuin maailmalta.

Tarkastelemme virtuaalimuseota inspiroivassa museoympäristö Villa Kokkosessa kuvin, virtuaalitodellisuuslasein ja mielikuvitellen. Osallistujalta odotamme uteliaisuutta aiheeseen, muuta museoalan tuntemusta ei tarvita! Hyvä työpajan koko on 10-15 eri-ikäistä henkilöä. Jos kiinnostus on suurta, pidämme toisen samanlaisen työpajan torstaina 13.10.

Mistä on kyse?

Tänä vuonna selvitämme, miten hyvä virtuaalinen museokeskus kannattaa toteuttaa sekä laadimme hankesuunnitelman toteuttamista varten. Tavoitteena on kansainvälisesti korkeatasoinen, yhteisöllisesti toimiva, dynaaminen ja virtuaalinen museo, joka välittää kulttuuriperintöä nykypäivään ja tulevaisuuteen.

Hanke tuo yhteen Järvenpään, Tuusulan ja Keravan museoiden sisällöt. Museomaailma toimii yhteisenä virtuaalialustana, jossa on mahdollista viettää aikaa tai tavata asiantuntijoita, osallistua VR-tapahtumiin, kokea upottavia elämyksiä, perehtyä kokoelmiin ja alueen historiaan, pelata kulttuurihistoriaan liittyviä pelillistettyjä sisältöjä tai yhteiskuratoida.

Ilmoittaudu https://forms.office.com/r/nR87MXeyZZ

Lisätietoja

Virtuaalimuseohankkeen projektipäällikkö Minna Turtiainen, p. 040 315 2260
Osallisuuden erityisasiantuntija Pilvi Kallio-Meriläinen, p. 040 315 3737
etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Takaisin