Näyttelyt

Erkkolan näyttelytoiminta pohjautuu Tuusulan taidemuseon eri kuvitustaiteen kokoelmiin ja kutsunäyttelyihin.

Lainattava näyttely

Tuusulan taidemuseo tarjoaa lainattavaksi Amerin Kulttuurisäätiön kokoelmista kootun kiertonäyttelyn Tuhat ja yksi yötä - Idän hurmaa kuvitustaiteessa. Näyttelykokonaisuuteen kuuluu Rudolf Koivun itämaisia kuvitusoriginaaleja sekä neljä roll up -kangasta näyttelyteksteineen.

Kokoelmat

Tuusulan taidemuseon kuvitustaiteen kokoelma on esillä Erkkolassa. Kokoelmassa on lähes 2000 kuvitusta, mukana mm. Martta Wendelin, Rudolf Koivun ja Akseli Gallen-Kallelan teoksia.

Aleksis Kivi -haastattelut

Taiteilijakoti Erkkola juhlistaa vuonna 2020 Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -romaanin julkaisun 150-juhlavuotta näyttelyllään "Tähtiä kuin Otavassa, Poikia on jukolassa". Näyttelyn aikana julkaistaan eri ihmisten haastatteluja, joisssa pohditaan, millaisia ajatuksia Seitsemän veljestä herättää ja mistä kohdasta he ovat erityisesti pitäneet kirjassa. Haastatteluissa kuulemme myös näyttelysuunnittelusta, Kiven näytelmien hyödyntämisestä opetuksen välineenä ja kirjailijan kulttuurihistoriallisesta merkityksestä.

Verkkosisällöt

Tuusulan museo tuottaa erilaisia näyttelyesittelyitä, haastatteluita ja muuta aineistoa, joita julkaistaan muualla verkossa, kuten YouTubessa ja Seinätön museo -palvelussa.