Näyttelyt Erkkolassa

Elämää Suopellossa – Martta Wendelin 130 vuotta

4.10.2023–4.2.2024

Näyttely esittelee Martta Wendelinin ensi vuosia Tuusulassa sekä yhteyksiä taidemaalari Pekka Halosen puolisoon Maija Haloseen ja tämän tyttären Anni Paloheimon perheeseen. Martta Wendelin saapui Tuusulaan syksyllä 1937 asumaan Lottakodin täysihoitolaan. Keväästä 1938 alkaen hän vuokrasi Maija Halosen kautta Suopellon huvilan Annin perheeltä. 

Lisää näyttelystä >

Liikahduksia – modernin kaupungin aiheita 1900-luvulta

Lars-Gunnar Nordströmin syntymästä 100 vuotta

14.2.–26.5.2024

Moderni elämänmuoto kaupunkilaisine aiheineen tuli suomalaiseen taiteeseen 1920-luvulta alkaen. Suuret metropolit New York ja Pariisi olivat esikuvina kaupunkilaisuudelle. Kaupunki oli myös taidemaalari, -graafikko ja kuvanveistäjä Lars-Gunnar Nordströmin (1924–2014) oma miljöö. Hän aloitti kubistisvaikutteisilla figuratiivisilla teoksilla, mutta päätyi suomalalaisen konkretismin airueeksi. Jazz-musiikki oli Nordströmille rakas harrastus. Hänen omissa abstrakteissa sommitelmissaan voi nähdä musiikin kaltaista rytmiä ja ilmaisua. Erkkolan näyttelyssä on esillä Lars-Gunnar Nordströmin taiteen lisäksi teoksia muun muassa Sigrid Schaumanilta, Väinö Kunnakselta, Eero Nelimarkalta ja Ragnar Ekelundilta.

Lisää näyttelystä >

Tarinoita ajasta

5.6.–1.9.2024

Silja Purasen ja Eero Lintusaaren osittain retrospektiivinen yhteisnäyttely kertoilee taiteilijaparin havaintoja ja tulkintoja ympäröivästä maailmasta, läheltä ja kaukaa.

Lisää näyttelystä >