Nuolimerkki Kansainvälisyys

Kansainvälisyys ja kulttuuri ovat mukana Tuusulan lukiossa: teemme matkoja eri puolille Eurooppaa, saamme ulkomaalaisia vieraita, opiskelemme kieliä monipuolisesti ja järjestämme kansainvälisiä tapahtumia. Kielivalikoimassa ovat englannin lisäksi saksa, ranska, espanja, italia ja venäjä. Kieliprojektien yhteydessä tutustutaan eri maiden kulttuureihin toisinaan myös kyseisiin maihin matkustaen.

Ystävyyskoulumme Saksassa on  Hermannsburgin Christianschule. Espanjassa yhteistyökoulumme on Instituto Bilingüe de la Comunidad de Madrid. Ystävyyskoulutoimintaan kuuluu opiskelijavierailuja ja tutustumista paikalliseen arkeen.

Vierailuja eurooppalaisiin kulttuurikaupunkeihin tehdään Agora-kulttuurikasvatuskurssilla, jossa yhdistyvät historia, yhteiskuntaoppi, taideaineet, kielet ja maantiede. Vuosittain toteutuvalla kurssilla on vierailtu muun muassa Firenzessä, Milanossa, Genovassa, Venetsiassa, Barcelonassa ja Pariisissa. Agora-matkakertomuksiin voi tutustua projektin verkkosivuilla.

CERN-projekti on joka toinen vuosi toteutettava yhteistyöhanke, jossa opiskelijat perehtyvät hiukkasfysiikkaan ja osallistuvat tiedeleirille CERNissä Genevessä. Opiskelijoilla on CERNissä ainutlaatuinen tilaisuus päästä seuraamaan kansainvälisessä tutkimuskeskuksessa tutkijoiden ja eri tekniikan alan ammattilaisten työtä. 

 

 


Netland-tuotantoa