Tuusulan kunta mukana Educa 2020 –messuilla 24.-25.1.2020 – messujen pääteemana ”hyvinvointia opinpoluille, työhön ja elämään”

24.01.2020

Tuusulan kunnan sivistyksen toimialue on mukana Helsingissä 24.-25.1.2020 pidettävillä Educa 2020 -messuilla. Osastolla 6n79 pääset kuulemaan Tuusulan tietoiskuja varhaiskasvatuksesta ja opetuksesta sekä niiden oppimisympäristöjen kehittämisestä, kulttuurikasvatussuunnitelmista ja #Uuttakoulua-hankkeesta, jonka kokonaisuudesta Tuusula vastaa. Tuusula on messuilla mukana kertomassa messuvieraille matkastaan kohti dynaamista oppimista.

Iloisen oppimisen Tuusula -käsikirjalla ja #Uuttakoulua-hankkeella kohti dynaamista oppimista

Tuusula julkaisi syksyllä 2019 Iloisen oppimisen Tuusula -käsikirjan, joka antaa suuntaviivat oppimisympäristöjen suunnittelulle tuusulalaisissa kouluissa ja varhaiskasvatuksessa oman yhteisen mallin ja kriteerien pohjalta.

Mallia voidaan hyödyntää sekä uusissa että jo olemassa olevissa oppimisympäristöissä ja niiden kehittämisessä. Käsikirja antaa lähtökohdat myös pedagogiselle suunnittelulle ja huomioi eri toimintojen erityistarpeet. Käsikirjan tavoitteena on opastaa eri sivistyksen palveluja yhteisten toimintamahdollisuuksien äärelle ja löytämään tilojen yhteis- ja rinnakkaiskäytölle tehokkaita ratkaisuja.

Tutustu Iloisen oppimisen Tuusula –käsikirjaan.

#Uuttakoulua-hanke, jonka kokonaisuudesta vastaa Tuusulan kunta, on osa Uusi peruskoulu -ohjelmaa. Ohjelman tavoitteena on edistää peruskoulun oppijalähtöisyyttä, lisätä opettajien osaamista sekä vahvistaa avointa ja yhteisöllistä toimintakulttuuria. #Uuttakoulua-hankkeessa on mukana 16 Uudenmaan kuntaa.

Hankkeen keskeisenä tavoitteena on voimavaralähtöisen oppimisen vahvistaminen ja vuorovaikutteisen toimintakulttuurin ja johtamisen kehittäminen. Hanke sisältää mittavan prosessikoulutuksen ja verkostomaisia kunta- ja koulukohtaisia pilotteja, jotka näkyvät niin koulujen kuin oppilaiden kotienkin puolella uusina toimintamalleina ja –tapoina.

Tutustu #Uuttakoulua-hankkeeseen:
https://www.uuttakoulua.fi/

Kulttuurikasvatussuunnitelmat Tuusulan helmiä – lapsille ja nuorille mahdollisuuksia kokea paikallista kulttuuria

Tuusulan kunnassa on käytössä kaksi kulttuurikasvatussuunnitelmaa ja kolmas on valmisteilla toisen asteen koulutukselle. Kulttuurikasvatussuunnitelmat Kultsu (perusopetuksen oppilaille) ja Taika Kultsu (varhaiskasvatuksen lapsille) takaavat lapsille ja nuorille tasa-arvoisen mahdollisuuden kokea paikallista kulttuuria ja oppia tuntemaan kotiseutuaan. Kulttuurikasvatussuunnitelmien avulla Tuusulassa toteutetaan kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintökasvatusta osana kasvatus- ja opetustyötä.

Tutustu Tuusulan kulttuurikasvatussuunnitelmiin:
www.tuusulankulttuurikasvatus.fi

Tule messuille kuulemaan työskentelymahdollisuuksista Tuusulan sivistyksen toimialueella

Educa 2020 –messuilla esitellään myös Tuusulan kuntaa työnantajana. Tule keskustelemaan messuosastollemme 6n79 sivistyksen asiantuntijoidemme kanssa mahdollisesta uramahdollisuudesta kunnassamme.

Tuusula on sujuva, hyvinvoiva ja vireä työnantaja – tule kuulemaan, millaisia työtehtäviä meillä on tarjolla sinulle tällä hetkellä.

Tutustu avoinna oleviin sivistyksen toimialueen työpaikkoihin.

Lisätiedot:
sivistysjohtaja Virpi Lehmusvaara, p. 040 314 3401
sivistyksen kehittämispäällikkö Tiina Simons, p. 040 314 3403
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi.

Takaisin