Itsenäisyysviikolla juhlitaan kaikissa Tuusulan kuntakeskuksissa

Juhani Ahon, Venny Soldan-Brofeldtin, J. H. Erkon, Pekka Halosen, Eero Järnefeltin, Jean Sibeliuksen ja monen muun Tuusulanjärven alueella toimineen taiteilijan ja suomalaisuuden taustavaikuttajan jalanjäljet on nyt tallennettu Järvenpään ja Tuusulan museoiden tuottamaksi Suomalaisuuden lähteillä -esite -julkaisuksi.

Tehdään yhdessä

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Kaikki kuntalaiset, yhdistykset ja yritykset kutsuttiin mukaan tekemään Suomi 100 -juhlavuotta Tuusulassa, Yhdessä.

Tuusulanjärvi-ilmiö

Halosenniemen sauna Tuusulanjärven rannalla. Kuva Tarja KärkkäinenTuusulanjärven tuntumaan 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alkuvuosina syntyi kansainvälisestikin ainutlaatuinen taiteilijayhteisö. Alueen ainutlaatuinen kulttuuriympäristö luo pohjan uuden ilmiön syntymiselle.
 
Suomalaisuuden lähteillä
Järvenpään ja Tuusulan museot tuottavat juhlavuotta varten Suomalaisuuden lähteillä -julkaisun, joka kertoo itsenäistymisen ajasta Tuusulanjärvellä, seudulla vaikuttaneista merkkihenkilöistä, taiteilijakodeista sekä muista merkittävistä paikoista. Julkaisua jaetaan vuoden 2017 alkupuolelta lähtien alueen museoissa sekä muissa matkailu- ja majoituskohteissa.
 
Vuonna 2017 Tuusulanjärvi-ilmiö herättää henkiin taiteilijayhteisön hengen. Sata vuotta sitten taiteilijat ja yhteiskuntavaikuttajat pohtivat suomalaisuuden ja suomalaisen kulttuurin tulevaisuutta ja osallistuivat vahvasti sen tekemiseen.
 
Juhlavuonna 2017 jatkamme samassa Rantatien hengessä. Tuusulanjärvi-ilmiö on järven ympärille levittäytyvän kahden kunnan, Tuusulan ja Järvenpään yhteinen juhlavuoden hanke.
 
 
 
 
 

Valtakunnallinen Suomi 100

Suomi100_logo_sininenKaikki voivat osallistua juhlavuoden viettoon ja kuka tahansa voi ehdottaa omaa ohjelmaansa osaksi Suomi100-ohjelmaa.