Me teemme yhdessä uutta Tuusulaa - kuntastrategia vuosille 2018-2022

Vireä, kasvava ja hyvinvoiva Tuusula, joka syntyy rohkeasti yhdessä tekemällä - Tuusula hyväksyi strategian perustan vuosille 2018-2022

Tuusulan kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 11.12.2017 kuntastrategian perustan vuosille 2018-2022.

- Visiona on vireä, kasvava ja hyvinvoiva Tuusula - kunta, joka houkuttelee puoleensa niin asukkaita, yrityksiä kuin matkailijoitakin. Meillä Tuusulassa on kaikki eväät menestyä tulevaisuudessa. Strategian toteuttamiseksi tarvitaan me-henkeä ja konkreettisia arjen tekoja. Strategia on saatava ohjaamaan toimintaa. Meillä on suunnitelmia viriämässä strategian toteuttamiseksi ja niiden työstäminen on vuorossa seuraavaksi, toteaa pormestari Arto Lindberg.

Tiiviissä strategiassa on kolme päämäärää, jotka palvelevat vision saavuttamista: sujuvuus, hyvinvointi ja vireys. Tuusulassa asiat sujuvat, oli kyse sitten joukkoliikenteestä tai vaikkapa rakennusluvan saamisesta. Tuusulassa ihmiset, ympäristö, yhteisöt ja yritykset voivat hyvin ja luovat hyvinvointia ympärilleen ottamalla vastuuta itsestään ja muista. Tuusula on myös vireä sopivan kaupunkimaisten keskustojen ja maaseudun kylien yhdistelmä, jossa riittää tekemistä ja tapahtumia.

Strategian hahmottelemaa uutta Tuusulaa rakennetaan asukkaiden, yhteisöjen, luottamushenkilöiden ja kunnan työntekijöiden yhteisen tuusulalaisen toimintavan avulla, jossa korostuvat me-henki ja yhteistyö, yhteisen tarinan rakentaminen, tekemisen kulttuuri, rohkeus kokeilla ja iloitseminen onnistumisista. - Voimme olla ylpeitä Tuusulasta ja yhdessä iloita pienistäkin onnistumisista. Jokainen osaltaan kertoo ja siten rakentaa tarinaa Tuusulasta. Viestiminen - ja vastuunotto uuden Tuusulan rakentamista - kuuluu meille kaikille, kuten strategiassa todetaan, sanoo kehittämispäällikkö Heidi Hagman.

Strategiaa on valmisteltu kuntalaisia ja työntekijöitä osallistavalla tavalla. Erilaisia tilaisuuksia on järjestetty kuluneiden noin puolentoista vuoden aikana yhteensä 20. Osallisuuden toimintatapoja kehitetään jatkuvasti. Vuoden 2018 aikana pannaan muun muassa toimeen uusi osallisuusmalli ja kaikille avoimien kehittämisverkostojen toiminta vakiinnutetaan.

Tuusulan uusi strategia perustuu keväällä 2017 valtuutettujen enemmistön hyväksymään pormestariohjelmaan. Pormestariohjelman esiin nostamat vetovoima, hyvinvointi ja osallisuus näkyvät myös strategiassa vahvasti. Kevään aikana kunta valmistelee strategiaa toteuttavat toimenpideohjelmat ja mittarit, jotka valtuuston on määrä hyväksyä 19.3.2018.

Lisätiedot:

Pormestari Arto Lindberg, 040 314 3101, arto.lindberg@tuusula.fi

Kehittämispäällikkö Heidi Hagman, 040 314 3052, heidi.hagman@tuusula.fi

Tuusula on kestävästi kehittyvä kunta lentokentän läheisyydessä Helsingin metropolialueella. Luonnonläheisessä kulttuurikunnassa asuu yli 38 000 asukasta. Tuusulan keskuksia ovat Hyrylä, Jokela ja Kellokoski. www.tuusula.fi

Laulajaisten perhe

Sivustolla seikkailee tuusulalaisen kirjailija Seppo Mentulan luoma Laulajaisten perhe.


Netland-tuotantoa