Ysien kulttuurikiertueella soi Star Warsin tunnari tuuballa

26.04.2019

Tuusulan ysiluokkalaisilla on käytössä K9 –kulttuurikortti, jolla saa rahanarvoisia etuja, jos sitä vaan muistaa käyttää. Mobiilikortin etujen lisäksi ysiluokkalaiset altistuvat kulttuurille koulupäivän aikana. Tänä keväänä osana K9-kulttuurikorttitoimintaa kaikki Tuusulan ysiluokkalaiset kuulevat tuuballa ja pianolla soitetun konsertin, jossa oppilaat ja opettajat kisaavat keskenään musikaali- ja elokuvasävelmien tunnistamisessa.

Tuubakimalainen-duo eli muusikot Harri Lidsle ja Matti Hussi ovat tehneet yli 1 000 eri ikäisille lapsille ja nuorille suunnattua keikkaa eri puolilla Suomea. Musikaalikonsertissa opettajat kisaavat oppilaita vastaan musikaalien, elokuvien ja tv-sarjojen tunnuskappaleiden tunnistamisessa ja niihin liittyvissä muissa kiperissä kysymyksissä. Ja siinä sivussa opitaan paljon vaskisoitinten historiasta. Ja ennen kaikkea heittäydytään arvailemaan, laulamaan yhdessä ja hiukan jopa tanssimaan. Kiertue alkoi perjantaina 26.4. Hyrylän ja Hyökkälän yläasteilta, ja jatkuu seuraavalla viikolla Riihikalliossa, Kellokoskella ja Jokelassa. 

Tuusulan ysit pääsevät K9-kortilla mm. ilmaiseksi uimaan Tuusulan uimahalliin, saavat alennuksia leffalipusta Järvenpään Studio 123 –leffateatterissa ja voivat lunastaa ilmaisen lipun Keski-Uudenmaan Teatterin kesäteatteriesitykseen. Ysit saivat elokuusta elokuuhun voimassa olevan etukortin viime syksynä ja se on voimassa vielä ysiluokan päätyttyä eli tämän vuoden elokuun loppuun. K9-kulttuurikortti on osa Tuusulan perusopetuksen kulttuurikasvatussuunnitelmaa. K9-kortista ja -toiminnasta vastaa Tuusulan kulttuuripalvelut.

Lisätietoa K9-kulttuurikortista www.tuusula.fi/k9

  K9 esityskiertue Tuubakimalainen

 

 

 

 

Takaisin