Sydämeen luettavaksi – J. H. Erkon elämäkerta -luento Erkkolassa

21.05.2018

Sydämeen luettavaksi J. H. Erkon elämäkertaToimittaja-tietokirjailija Antti Blåfield kirjoitti Eerakkalan sisaruksista ja heidän merkityksestä Suomen kansalliseen ja kulttuuriseen heräämiseen Tuusulan museon julkaisemaan J. H. Erkon elämäkertaan. Erkkolassa la 26.5. klo 14 kuullaan Blåfieldin luento Johan Henrik Erkon lisäksi Kustaa, Hilda, Eero ja Elias Erkon elämänvaiheista. Taidehistorioitsija Marjo Kuula kertoo elämäkerran tekemisestä ja J. H. Erkosta.

"Sydämeen luettavaksi – J. H. Erkon elämäkerta" kertoo, kuka oli tämä sydämellinen ja herkkä runoilija, aforistikko, lehtimies, näytelmäkirjailija ja kulttuurivaikuttaja. J. H. Erkko (1849–1906) oli intomielinen suomalaisen kulttuurin puolustaja ja kansanvalistaja, joka palveli työllään aikakauden ihanteita ja pyrkimyksiä.

Taidehistorioitsija Marjo Kuula sekä toimittaja-tietokirjailija Antti Blåfield, professori Juhani Niemi, professori Martti Turtola ja näyttelyamanuenssi Päivi Ahdeoja-Määttä asettavat teoksessa J. H. Erkon vaiherikkaan elämän ja monipuolisen tuotannon osaksi 1800–1900-lukujen taitteen historiaa. Tutuksi tulevat niin Erkon suvun ja lähipiirin tapahtumat, Taiteilijakoti Erkkolan rakentamisen vaiheet Tuusulan Rantatielle, ajan kiristyneet poliittiset olot kuin myös kirjallisuushistorian muutokset. Runsaasti kuvitetussa kirjassa on mukana laaja valikoima Erkon rakastetuimpia runoja ja mietelauseita, jotka on tarkoitettu jokaisen lukijan sydämeen.

Sydämeen luettavaksi – J. H. Erkon elämäkerta -luento
la 26.5. klo 14
tietokirjailija, toimittaja Antti Blåfield ja taidehistorioitsija Marjo Kuula
Museon pääsymaksu 5/4/2 €, Museokortilla vapaa pääsy.

Taiteilijakoti Erkkola
Tuusulan taidemuseo
Rantatie 25, Tuusula
Puh. 040 314 3471
www.erkkola.fi
www.facebook.com/erkkola
www.instagram.com/taiteilijakoti_erkkola

Takaisin