Poliitikon museoharjoittelu Tuusulan museossa

22.08.2022

Poliitikon-museoharjoittelu-banneri 2022

Suomen eri museossa voi nähdä 22.–26.8. poliitikon työharjoittelussa! Myös Tuusulan museo osallistuu Museoliiton koordinoimaan teemaviikkoon. ”Työharjoittelupäiviä” viettämään saapuu apulaispormestari Tuija Reinikainen 23.–24.8.

Työharjoittelupäivinä apulaispormestari tutustuu käytännön museotyöhön eri museokohteissa, kokoelmatiloissa ja kunnantalon toimistolla. Hän muun muassa osallistuu taideteosten inventointiin, valokuva- ja arkistokokoelmien tallentamiseen sekä tutustuu näyttelyiden tekemiseen ja asiakaspalvelutyöhön.

Poliitikon museoharjoittelu -kampanjan perusajatus on kutsua poliitikkoja tutustumaan museon toimintaan käytännönläheisellä tavalla. Samalla tehdään näkyväksi museoiden toimintaa kulissien takana. Museovierailuilla tuodaan esille museoiden monipuolista työtä ja koko Suomen kattavan museoverkoston yhteiskunnallista merkitystä. Museoliiton järjestämä teemaviikko järjestettiin ensimmäisen kerran 2016. Tänä vuonna teemaviikkoon osallistuu yli 80 päättäjää kaikkiaan 36 museossa, 23 eri paikkakunnalla.

Lue lisää Museoliiton tiedotteesta >

Lisätietoja
kulttuuri- ja museotoimen johtaja Ulla Kinnunen, p. 040 314 3456, ulla.kinnunen@tuusula.fi
apulaispormestari Tuija Reinikainen, p. 040 517 5171, tuija.reinikainen@tuusula.fi

 

Takaisin