Meillä tapahtuu

Facebook

facebook.com/Tuusulanlukio

 
 

Twitter

@Tuusulanlukio

 

Instagram

@tuusulanlukio

 

Nuolimerkki Vuosikertomus 2015-2016

Vuosikertomus 2015-2016

 

Nuolimerkki Vuosikertomus 2014-2015

Vuosikertomus 2014-2015

 

Nuolimerkki Hyvää Hyrylästä

 

Koulumme opiskelijoiden verkkojulkaisu Hyve-lehti tekee juttuja koulumme ajankohtaisista tapahtumista. Käy lukemassa lisää osoitteessa www.hyvelehti.fi.


Opiskelu, dsc_7340

 

Nuolimerkki CERN

Tuusulan lukio tekee yhteistyötä tutkimuskeskus CERNin kanssa. Kahden vuoden välein opiskelijat pääsevät tutustumaan fysiikan tutkimuksen hienoimpiin saavutuksiin. Käy lukemassa lisää vuoden 2014 matkasta.

 

Nuolimerkki Kirjailijavieraana 10.10.2014 Juba Tuomola

Lue artikkeli lukiossamme vierailleesta sarjakuvataiteilija Juba Tuomolasta. Se on julkaistu Keski-Uusimaa-lehdessä 11.10.2014.

 

Nuolimerkki Platonin akatemia

Hyrylän opiskelijat ovat aktiivisesti tekemässä joka vuotista filosofiatapahtumaa Platonin akatemiaa. Tuusulan rantatien kulttuurihistoriallisessa maisemassa kokoontuva Platonin Akatemia jatkaa Suomessa 2400 vuotta sitten Kreikassa syntynyttä Platonin itsensä perustamaa filosofiakoulua. Tavoitteena on edistää nuorten kuluuttuurintuntemusta ja haastaa heitä itsenäiseen ajatteluun. Käy lukemassa lisää opiskelijoiden mietteitä tapahtumasta.

 

Nuolimerkki Innolukio-kilpailu

Lukuvuonna 2013-2014 järjestettiin toinen Innolukio-kilpailu, johon osallistui koulumme opiskelija, Miika Kosloff. Kosloff oli kehittänyt kileteen opsikeluun liittyvän sovelluksen ja sijoittui sarjassa yhdeksänneksi. Ideaa Kosloff ei paljasta innovaationsa sisältöä, koska toistaiseksi salainen kaupallisista syistä. Tämä on jo toinen vuosi, kun lukiomme opiskelija menestyy Innolukion järjestämässä kipailussa. Ensimmäisen vuonna Venla Lindströn nappasi itselleen kolmannen sijan. Käy lukemassa Hyveen juttu voittajasta.

 

Nuolimerkki Ispiration for two

Jyväskyläläinen yritys Nordic Business Forum Oy on tehnyt kaikkiin valmennuksiinsa ja seminaareihinsa liittyvän vapaaehtoistyösitoumuksen. He kiertävät kouluissa kertomassa yrittäjyydestä. Tapahtumassa esiintyy erilaisia yrittäjiä ja kerrotana kuinka opiskelija itse voi huolehtia siitä tärkeimmästä yrityksestään eli omasta itsestään. Hyrylässä omasta yrittäjätaustastaan olivat kertomassa Jose Ajala sekä Kai "Kaitsu" Rinkinen. Lisää voit lukea Hyveen nettisivuilta.

 

Nuolimerkki Vanhojentassit 14.2.2014

 

Hyrylä Highlights, dsc_7307

Nuolimerkki Penkkarit 13.2.2014

 

Nuolimerkki Fit for life -project

Tuusulan lukio ja Tuusulan kunta ovat mukana Euroopan Union projektissa, jossa tavoitteena on edistää lasten ja nuorten terveyttä. Projektissa tehdään yhteistyötä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa niin kouluissa kuin vapaa-ajan ryhmien kanssa. Lisätietoja löydät projektin kotisivuilta http://www.fitforlife-project.eu.

 

Nuolimerkki Musikaali Ihan lööpistä 12.12.2013

musikaalin "Ihan lööpistä" iltaesitys torstaina 12.12.-13 kello 19.
Dekkarikirjailija tekee katoamisilmoituksen vaimostaan. Iltapäivälehtien ja tosi-TV:n "avustuksella" poliisi alkaa selvittää arvoitusta - onko kyseessä vakava rikos...? Biisejä mm. Missä muruseni on, Ihana aamu, Amelie, Irinan Pokka, Eppujen Poliisi pamputtaa ja Puhtoinen lähiöni.

Nuolimerkki Opintomatka Kiinaan

Koulumme on tehntyt jo useamman vuoden yhteistyötä muiden Keski-Uudenmaan lukioiden ja kiinalaisen Shenzhenin Middle Schoolin kanssa. Kiinalaiset opiskelijat vierailivat Suomessa jo aikaisemmin syksyllä. Nyt oli meidän opiskelijoiden vuoro vierailla Kiinassa. Voit lukea lisää jännittävästä matkasta Hyveen verkkosivuilta.

 

Nuolimerkki Elävä kirjasto 14.11.2013

"Elävä kirja" on siis ihminen, joka "lainaa" hetken omaa aikaansa ja tulee puhumaan omasta elämästään. Elävässä kirjastossa pyritään ennen kaikkea lisäämään suvaitsevaisuutta ja vähentämään ennakkoluuloja, joita varsinkin erilaisten vähemmistöjen edustajat joutuvat lähes päivittäin kohtaamaan - valitettavasti myös Suomessa.

Vuoden 2013 teemana on terveys ja psyykkinen hyinvointi. Elävinä kirjoina toimi muun muassa tosi-tv -julkkis, maahanmuuttaja, mielenterveyshäiriöiden kanssa elävä henkilö, nettijulkkis ja prätkäjengiläinen.

Nuolimerkki Haastateltavana: Mikko Rimminen

Tänä vuonna suomalaisen kirjallisuuden päivänä 10.10.2013 Hyrylässä kävi vierailulla Finlandia-palkinnon voittanut Mikko Rimminen. Rimminen on vahvasti helsinkiläinen kirjailija, joka on kirjoittanut muun muassa kirjat Nenäpäivä, Pussikaljaromaanin ja Hipan. Lisää vierailusta voit käydä lukemassa Hyveen sivuilta.

 

Nuolimerkki Ystävyyskouluvieraita Venäjältä

Koulumme sai 7.-9.10. venäläisiä vieraita ystävyyskoulustamme, Pietarista. Touhukkaina isäntinä ja emäntinä toimivat lukiossamme toista vuotta venäjää opiskelevat opiskelijat.

Ohjelmassa oli oppituntivierailuja yläluokilla ja lukiossa, kävelykierros Helsingissä ja vierailu Halosenniemessä, Tuusulassa. Vieraita kiinnosti erityisesti äidinkielen (suomen) tunnit, sillä he itse opiskelevat suomea omassa koulussaan.

Suunnitteilla on vastavierailu Pietariin lukuvuoden 2014-2015 aikana.

Nuolimerkki Platonin Akatemia 2013

Unelmoitko? Ajatteletko itse? Platonin Akatemia XVII :n teemana oli tänä vuonna Unelmat. Paltonin akatemiassa lukiomme opiskelijat tapasivat muita maailmasta ja vaikuttamisesta kiinnostuneita nuoria. Mitä voimme toivoa? Tästä Platonin Akatemia alkoi Halosenniemessä 8.5. keskiviikkona. Tapahtuma jatkui Kallio-Kuninkalan kartanossa erilaisilla työpajoilla. Tarkemmat tiedot typajoista löydät Hyveestä ja Platonin Akatemian sivuilta: http://www.platoninakatemia.net/.

 

Nuolimerkki Luonnontiedepäivä - Hyrylä goes Heureka

Tiedekeskus Heurekassa on syyskuuhun asti kohuttu Body Worlds -näyttely. Myös osa Hyrylän opiskelijoista kävi tutustumassa kehon ihmeelliseen maailmaan. Näyttelyssä on esillä aitoja ihmisruumiita ja niiden osia. Lisäksi planetaariossa opiskelijat perehtyivät elokuvan avulla solun rakenteeseen ja toimintaan. Kokonaisuudessaan vierailussa käytiin ihminen läpi soluista elimien kautta kokonaiseen ihmisruumiiseen.

Näyttely herätti monenlaisia ajatuksia. Monien mielestä näyttely oli mielenkiintoinen, toisia taas näytteiden aitous ahdisti. Moni oppi jotain uutta ja joku siirsi ajatuksensa paperille. Tästä klikkaamalla pääset Hyveen kuvittajan näkemykseen näyttelystä.

 

Nuolimerkki Matkalla lukuvuonna 2012-2013

Lukiossamme kansainvälisyys näkyy lukuvuoden aikana monella tavalla. Koulussamme on tänäkin vuonna vaihto-opiskelijoita ja vierailevia opiskelijaryhmiä. Sen lisäksi lukiomme opiskelijat matkustavat projektien myötä ulkomaille. Lukuvuonna 2012-2013 opiskelijat kävivät Shenzenissä Kiinassa, Genevessä ja Pariisissa. Kiinassa opiskelijat tutustuivat Kiinan kieleen ja kulttuuriin, Genevessä luonnontieteen opiskelijat vierailivat hiukkasfysiikan tutkimuslaitoksessa CERN:ssä ja Pariisissa kiinnosti yhteiskunta ja kulttuuri. Tutustu matkoihin tarkemmin!

Kiina!

CERN!

Agora!

 

Nuolimerkki Tuusulan lukion logon julkistaminen 26.3.2013

Tuusulan lukion logokilpailu pidettiin vuoden alussa. Jatkoon valittiin kymmenen raadin mielestä parasta logoa, joita pääsi äänestämään alkuvuodesta Tuusulan lukion facebook-sivuilla. Lopullisen logon valitsi oppilaskuntien sekä muiden koulun edustajien muodostama raati. Logokilpailun voitti Jokelan toimipisteen opiskelijan Maria Kalliokosken suunnittelema työ. Logo on monikäyttöinen ja sopii hyvin Tuusulan lukion visuaaliseen ilmeeseen.

Hyrylässä logon julkistaminen tapahtui lukion sisäpihalla, missä opiskelijat maalasivat voittajalogon. Kaikki opiskelijat pääsivät nauttimaan livemusiikista, kahvitarjoilusta sekä ihanasta kevätauringosta. Lisää voit käydä lukemassa Hyveen sivuilta. Tapahtumasta on myös kuvia kuvagalleriassa.

 

 

Nuolimerkki Wanhojen tanssit 2013

Torstai-iltana 14.2 ja perjantaina 15.2 koulun käytävät täyttyivät pukuloistosta,

Jatko-opinnot, dsc_0213

kun koulumme wanhat tanssivat perinteisiä tansseja.

Mukana oli myös huikea nuorten omatekemä tanssiesitys. Kuvia wanhoista löydät Hyveestä.

 

 

Nuolimerkki Penkkarit ja vanhojentassit 2013

Tänä vuonna penkkiä painoivat smurffit, lentäjä lentoemäntineen, erillaiset eläinhahmot sekä uimapukumallit. Käy katsomassa lisää penkkarimeininkiä Hyveen verkkosivuilla. Tapahtumasta on myös kuvia kuvagalleriassa.

 

Nuolimerkki Vuosi 2012

Käy Hyveen verkkosivuilla katsomassa, millainen oli Hyrylän vuosi 2012.

 

Nuolimerkki 140 vuotta Aleksis Kiven kuolemasta 4.1.2013

Aleksis Kivi haudattiin 4.1.1873 Tuusulan vanhalle hautausmaalle. 140 vuoden kuluttua - 4.1.2013 - Aleksis Kiven haudalle laskettiin seppele. Kello 10.30-11.15 samana päivänä Juha Hurme puhui Aleksis Kivestä Hyrylän koulukeskuksen auditoriossa. Päivästä kertoo tarkemmin Keski-Uusimaa.

 

Nuolimerkki Avoimien ovien päivä 13.12.2012

Avoimien ovien päivänä ysiluokkalaiset kävivät tutustumassa lukioomme. Päivän ohjelmaan kuului muun muassa stand up -komiikkaa, väittelyiden seuraamista, työpajoja, interaktiivinen paneelikeskustelu lukiokoulutuksesta sekä hieman herkuttelua. Kiva päivä - tervetuloa opiskelemaan Hyrylään!

 

Nuolimerkki Elävä kirjasto 16.11.2012

Oppilaskunta järjesti YK:n Suvaitsevaisuuspäivänä Elävän kirjaston, jossa vuonna 2012 aiheena oli valta. Kirjasto koostui 16-17 elävästä kirjasta ja päivä huipentui valta ja väkivalta -aiheiseen paneelikeskusteluun auditoriossa.

Ylioppilastutkinto, dsc_7353b

Nuolimerkki Hyvinvointipäivä 18.10.2012

Hyrylän Hyvinvointipäivänä lähestytään hyvinvointia erilaisista näkökulmista. Vuonna 2012 teemana oli ruumiinkulttuuri ja kulttuurin merkitys hyvinvoinnin osana. Aiheesta luennoimassa oli näyttelijä Mika Nuojua, joka pääsi estradille Järvenpään tanssiopiston saattelemana. Tanssiopisto esitti tanssitaiteen teoksen katuviidakko.

Ensimmäisen vuoden opiskelijoille tarjoutui mahdollisuus kokeilla uusia liikuntalajeja. Nyrkkeilyyn opasti Tuusulan nyrkkeilijät ja iloisen mielen Zumbaa veti Tuusulan naisvoimistelijat. Mukana oli nauru, hymy ja liikunnan ilo!

Hyvinvointipäivän kuvia voit selailla kuvagalleriassa.

 

Nuolimerkki Kunnallisvaalipaneeli 19.10.2012

Syksyn 2012 kunnallisvaalit puhuttavat - niistä keskusteltiin lukiossamme järjestettävässä kunnallisvaalipaneelissa.

 

Nuolimerkki Kirjailijavieraana Laura Gustafsson 10.10.2012

Aleksis Kiven päivänä lukiossamme vierailee kirjailija Laura Gustafsson, jota haastattelevat opiskelijamme Nea Raahenmaa ja Sebastian Karling. Gustafssonin esikoisromaani Huorasatu julkaistiin syksyllä 2011. Huorasadun lisäksi Gustafsson on kirjoittanut näytelmän SupersankariTAR sekä kuunnelman Pet Shop.

 

Nuolimerkki Platonin akatemia keskiviikkona 16.5.2012

Platonin Akatemia on kaikille avoin, pääsymaksuton kulttuuritapahtuma, joka järjestetään vuosittain Rantatien kulttuurimaisemassa. Vuoden 2012 kaikki tapahtumat sijoittuivat Kallio-Kuninkalan kartanoon Järvenpäähän.

Tapahtumaan on osallistunut vuodesta toiseen kaikenikäisiä, kulttuurista laaja-alaisesti kiinnostuneita ihmisiä (nuorin on ollut kolmeviikkoinen Okra ja vanhin 90-vuotias Stalinin vainojen uhri, jo edesmennyt Karl Aho). Tapahtuma on kaikille avoin, mutta erityisesti on paikalle yritetty saada (ja on saatukin) 15-25 v. nuoria. Tänä vuonna järjestettiin väittelytyöpaja, joka on suunnattu yläkouluikäisille nuorille.

Platonin Akatemia on tällä hetkellä pisimpään keskeytyksettä jatkunut tiede- ja taidekasvatustapahtuma Suomessa. Se lähti aikanaan liikkeelle v. 1997 Järvenpään Kartanon koululta Luovuuskylvyn nimellä.

Platonin Akatemia on poikkitaiteellinen ja poikkitieteellinen, yhtälailla tunteen kuin järjenkin festivaali. Se on sananvapautta, luovuutta ja vahvaa ilmaisua kunnioittava tapahtuma.

Lisätietoja Platonin akatemian kotisivuilta.

 

Nuolimerkki Luonnontiedepäivä keskiviikkona 16.5.2012

Laukut narikkaan ja itse kokemaan -periaatteella vietettiin koulun ensimmäistä luonnontiedepäivää menemällä Heurekaan. Heurekassa erikoinen Klima X -näyttely herätti mielenkiinnollaan ajattelemaan maapallomme tulevaisuutta ja omaa käyttäytymistä ja antoi mahtavan lisän tunneilla opittuun teoriaan. Planetaarion avaruusaiheiset esitykset täydensivät tähtitieteellistä opetusta sopivasti juuri tänä vuonna, jolloin on voitu ihailla taivaalta suuria planeettoja, kuten Marsia ja Jupiteria, yhtä aikaa.

Kuvia voi katsella kuvagalleriassa!

 

Nuolimerkki Musikaali Tanssi tai kuole

Esitykset olivat 10.5, 11.5 ja 15.5.2012

 

Nuolimerkki RIKU NIEMI & puupuhaltimet maanantaina 14.5.2012

RNO:n puupuhallinkvartetti ja Riku Niemi puhalsivat konsertillisen hyvää keväistä tuulta - ehkäpä jo varhaisille kesälaitumille viekoitellen...

Konsertti tarjosi sävykästä viihdemusiikkia niin kotimaisten kuin kansainvälisten suosikkisävelten muodossa. RNO:n puhaltajat esittelivät soitinrepertuaariaan saksofoneista klarinetteihin ja huiluihin.

Riku Niemi Orchestran tavoitteena on edistää kulttuuripalvelujen alueellista tasa-arvoa ja saavutettavuutta. Saapuvissa konserteissaan RNO saapuu kuulijoiden luo palvelukeskuksiin, kouluihin ja muihin yhteisöihin. Toukokuun 2012 Saapuvat konsertit toteutetaan yhteistyössä Tuusulan kunnan kanssa.

 

Nuolimerkki Pääministeri Jyrki Katainen vieraili Hyrylässä

Käy katsomassa täältä, mitä Keski-Uusimaa kirjoitti vierailusta.


Netland-tuotantoa