Meillä tapahtuu

Facebook

facebook.com/Tuusulanlukio

 
 

Twitter

@Tuusulanlukio

 

Instagram

@tuusulanlukio

 

Nuolimerkki Meillä tapahtuu!

Syksy 2017 

7.9 LampiRun Jokelassa: massiivinen Tuusulan lukion syyskauden urheilutapahtuma.

23.8. Ykkösten ryhmäytymispäivä Rusutjärvellä

Uudet opiskelijat aloittavat lukuvuoden 10.8.2017 klo 9.00, jatkavat opiskelijat aloittavat klo 9.45.


Kevät 2017

3.6. Ylioppilasjuhla ja kevätjuhla oli kaunis tilaisuus, jossa puheet ja musiikkiesitykset loivat tunnelman. Tänä vuonna juhlassa lakitettiin 43 ylioppilasta! Paljon onnea ja menestystä valmistuneille!

23.5. Toimipisteemme vuosittainen kevätretki suuntautui tänä vuonna Janakkalaan, jossa reippailtiin luontopolulla ja Iittalassa käytiin taidenäyttelyssä.

11.5. Tuusulan rantatiellä Platonin Akatemia -tapahtuma koko Tuusulan lukiolle. Teemana tänä vuonna: Suomalaiset tarinat (www.platoninakatemia.fi)

1.-7.4. Agora-matka Itävaltaan! Ryhmä opiskelijoita ja opettajia tutustuivat mm. Salzburgiin ja Wieniin

7.-12.3. Ryhmä opiskelijoita ja opettajia Sveitsissä mm. tutustumassa Cerniin

477

1.3. Perinteinen Säbämatsi lukio vastaan yläaste. Voiton vei tällä(kin) kertaa yläaste.

27.2. Urapäivä 2. vuosiluokan opiskelijoille. Opiskelijat tutustuivat niin jatko-opintojen kuin työelämän moniin mahdollisuuksiin

17.2. Wanhojen tanssit (esitykset alakouluille, päiväkodeille, yläasteelle ja lukiolle)

16.2. Penkkarit alkoivat perinteisellä lipun nostolla ja abiradiolla ja jatkuivat hauskalla abishowlla, jossa oli kisoja, videoesityksiä ja palkintojenjakoja. Illalla oli upeat Wanhojen tanssit (esitys sukulaisille, tutuille ja ystäville). Kahvituksen järjesti Jokelan koulukeskuksen vanhempainyhdistys.

20.1. Ryhmä opiskelijoita ja opettajia osallistui Nufit -tapahtumaan (www.nufit.fi) Helsingissä

18.1. Mediapaneeli (osa 2). Jokelan opiskelijakunnan hallituksen järjestämään mediapaneeliin osallistui tällä kertaa palkittu journalisti Jessikka Aro, joka kertoi mm. Venäjän informaatiosodasta.

13.1. Ryhmä opiskelijoita osallistui Tieteen Päiville Helsingin Yliopistolla. (www.tieteenpaivat.fi)

Syksy 2016

20.12. Klassinen Puurojuhla oli jälleen suuri menestys. Ohjelma oli hauska ja erittäin viihdyttävä sisältäen näytelmän, musiikkiesityksiä ja kilpailuja. Syyslukukausi saatiin hienoon päätökseen.

13.12. Opiskelijahuoltoryhmän kahvitarjoilu

002

5.12. Syksyn ylioppilasjuhla ja itsenäisyysjuhla. Tilaisuus oli kaunis upeine musiikkiesityksineen ja puheineen. Abit luovuttivat Vapauden viestin toisen vuosiluokan opiskelijoille. Onneksi olkoon uusille ylioppilaille!

29.11. Abit Studia-messuilla

24.11. Jokelan legendaarisen kuuluisat Avoimet Ovet olivat informatiiviset ja hauskat. Teemana oli "Matka maailman ympäri" ja eri pisteet tutustuttivat oppilaat lukion oppiaineisiin hauskoilla tavoilla. Lopuksi oli arvontoja upeilla palkinnoilla.

14.11. Kakkosten ja abien vanhempainilta klo 18 Kirjastoluokassa

10.11. Maaliskuussa Sveitsin Cerniin matkustavat opiskelijat vierailivat Helsingin yliopiston Fysiikan laitoksella.

7.11. Nordic Business Forum -luento Peilisalissa. Toimitusjohtaja Hans-Peter Siefen ja operatiivinen johtaja Maria Krajewska-Olkkonen olivat puhumassa mm. itseensä uskomisesta.

2.11. Mediapaneeli. Jokelan opiskelijakunnan hallitus kutsui tunnetut toimittajat Rauli Virtasen ja Petri Korhosen paneelikeskusteluun, jonka veti koulumme entinen opiskelija Tuomas Pulsa. Aiheena oli mm. median vaikutus yhteiskuntaan.

11.10. Kansainvälinen Tyttöjen päivä. Pukeuduttiin pinkkiin ja osallistuttiin keräykseen.

29.9. Ykkösten ryhmäytyspäivä Rusutjärvellä. Hauska iltapäivä, jossa ryhmänohjaajat ja Koulukeskuksen nuorisotyöntekijä ja kuraattori olivat suunnitelleet ohjelman.

20.9. Opiskelijahuoltoryhmän kahvitarjoilu. Pullaa! Teetä! Kahvia! Mehua! 

13.9. Kuvataiteen KU1 -kurssin opiskelijat tutustuivat Kiasmassa 'Happy Together' -näyttelyyn

 058

13.9. Tuusulan nuorisovaltuuston järjestämä paneelikeskustelu isossa salissa. Paikalle oli kutsuttu Tuusulan politiikassa vaikuttavia henkilöitä mm. päättäjiä ja virkamiehiä. Katso kuvat Kuvagalleriasta!

8.9. Runomies Reijo Vähälä tarjosi Pelisalissa katsauksen suomalaiseen runoperinteeseen

31.8. Tour de lukio. Ykköset tutustuivat kaikkiin Tuusulan lukion toimipisteisiin erilaisten toiminnallisten tehtävien avulla. Jokelassa ykköset pelasivat tietysti Norsupalloa, jonka Kellokosken joukkue voitti.

690

29.8. Oppilaskunnan syyskokous. Jokelassa on nyt uusi Oppilaskunnan hallitus, joista suurin osa ehti valokuvaan. Jäsenten nimet 'opiskelijakunta' välilehdellä.

665

24.8. Ykkösten vanhempainilta klo 18 Kirjastoluokassa.

Kevät 2016

4.6. Ylioppilasjuhla klo 11 isossa salissa. Juhla oli upea ja liikuttava. Kiitos esiintyjille ja puhujille. Onnea uusille, ihanille ylioppilaillemme!

25.5. Lukion kevätretki Suomenlinnaan. Lukiolaiset paistattelivat aurinkoista päivää ja osallistuivat erilaisille kierroksille Suomenlinnassa.

12.5. Platon Akatemia. Koko päivän kestävä tapahtuma Tuusulanjärven Rantatiellä. Teemana tänä vuonna Yhteinen maailma. Käy katsomassa tapahtumasivut!

6.5. Perinteinen norsupallomatsi lukio vastaan yläkoulu klo 9-10. Tule kannustamaan lukio voittoon!

25.4. OHR tarjosi lukiolaisille iltapäivällä munkkeja ja kahvia/teetä/mehua. Nam!

19.4. Urapäivä. Lukion kakkoset Urapäivillä Hyrylässä. Luentoja ja muuta hyödyllistä jatko-opinnoista.

12.-17.4. Agora-matka Portugalin Lissaboniin. Upealla matkalla mukana ryhmä ykkösiä ja kakkosia kaikista toimipisteistä.

16.3. Ykkösiä Suomen kansallisoopperassa katsomassa Hulttion tie.

9.3. Kevätrieha. Kisaa käytiin perinteiseen malliin lukiolaiset vastaan ysit erilaisissa lajeissa ympäri koulun tiloja. Oppilaskunnan hallitus tarjoili mokkapaloja ettei tullut nälkä.

19.2. Upeat Wanhojen tanssit. Esitykset päiväkotien lapsille, alakoulujen oppilaille ja koko koulukeskukselle. 

18.2. Penkkarit. Lipunnosto, abiradio ja päivä huipentuu showhun, joka alkaa klo 10 isossa salissa! Abien rekka-ajelukierros aikataulu nähtävillä Tuusulan lukion facebook sivuilla. Illalla Wanhojen tanssit klo 19. Vanhempainkerhon järjestämä kahvin ja pienen makean myynti alkaen klo 18. 

29.1.-30.1. Yhteiskuntaopin 24h kurssi koululla. Osallistujia lähes 30! Ainutlaatuinen kokemus!

741

Syksy 2015

18.12. Tunnelmallisen puurojuhlan jälkeen alkoi joululoma. Kiitos puuronkeittäjille, ohjelmanjärjestäjille ja esiintyjille!

17.12. Perinteinen oppilaskunnan hallituksen järjestämä säbämatsi yläkoulun ja lukion välillä. Arrrrgh, yläkoulu vei tällä kertaa voiton!

4.12. Upea syksyn ylioppilas- ja itsenäisyyspäiväjuhla klo 13 isossa salissa. 

26.11 Spektaakkelimaisen upeat Avoimet Ovet teemalla "Tuhat ja yksi tarinaa - luo omasi lukiossa". Tervetuloa tutustumaan! 

18.11. Tasavallan Presidentin Sauli Niinistön vierailu lukiossamme. Presidentti oli oppilaskunnan hallituksen haastattelemana isossa salissa. Arvokkaassa tilaisuudessa oli paikalla myös Tuusulan kunnanhallituksen ja valtuuston edustajia.

11.11. Tuusulan nuorisovaltuustovaalit. Lukiostamme tulivat valituiksi Elisa Laitila ja Topi Korpinen. Onneksi olkoon!

11.11. Näyttelijä ja näytelmäkirjailija Jarkko Mikkola luennoi Peilisalissa elokuvista.

10.11. 2. ja 3. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta klo 18.30. Aiheena ylioppilastutkinto ja jatko-opintoihin hakeminen.

3.11. Tuusulan lukion abien Urapäivä Jokelan toimipisteessä. Abeille annettiin tuhti paketti koulutuksista ja työelämästä. Kiitokset vierailijoille!

3.11. ENA4 -kurssilla vieraili vaihto-opiskelijoita Chilestä, Espanjasta ja Saksasta.

6.10. lukiolaisten TET-päivä.

5.10.  lukion A-saksan opiskelijat Jokelasta kävivät tutustumassa Helsingin yliopiston saksan kielen laitoksen toimintaan. Yliopiston, Goethe-instituutin ja Saksan suurlähetystön organisoimassa tapahtumassa pelailtiin saksalaisia pelejä, kaupunkisuunnistettiin, mutusteltiin minibrezeleitä ja nallekarkkeja sekä opittiin paljon uutta saksan opiskelusta Suomessa sekä Saksassa. Ein schöner Tag!

3.9. Ykkösten Tour de lukio. Ykköset tutustuivat Tuusulan lukion toimipisteisiin ja eri toimipisteessä opiskeleviin opiskelijoihin.

 WP_20150903_002 (1)

3.9. Kakkoset Duuni ja Kipinä -tapahtumassa, jossa he kuulivat mm. työnhausta ja jatkokoulutuksista 

27.8. Ykkösten pizza iltapäivä. Nam!

 WP_20150827_019 (1)

25.8. Koulujen väliset yleisurheilukisat. Tuttuun tapaan Jokelan toimipiste kävi tyhjentämässä mitalipöydän. Hyvä pojat!


Kevät 2015

la 30.5. ylioppilasjuhla klo 11.00 isossa salissa. Katso kuvagalleriasta kuvia!

20.5. Lukion kevätretki Tarvaspäähän ja Hviträskiin

15.5. Platonin akatemia Tuusulan Rantatiellä. Kokopäiväinen lukion tapahtuma. 

12.-19.5. Ranska-projekti: 20 opiskelijaa ja 2 opettajaa saapuivat Toulonista, Ranskasta vierailulle Jokelaan.

8.5. Musikaali Hukka Opiskelijoiden (opettajan johdolla) itse tekemä musikaali sai ensi-iltansa tällä viikolla. Lukion näytös Peilisalissa klo 12-13.

6.5. lukion saksanlukijat vierailivat Saksalaisella koululla Helsingissä. He kävivät katsomassa koulun musikaalin Zwischenlicht.

30.4. Norsupallomatsi yläaste vastaan lukio. Matsi oli hurja eikä armoa tunnettu! Voittajaksi selviytyi lukion uskomaton joukkue. Hyvä me! 

29.4. VTM Tuomas Pulsa oli kertomassa EU:n mediakuvasta YH4-kurssin opiskelijoille

18.- 25.4. Ranska-projektiin osallistui 11 lukiolaista. He tekivät matkan Etelä-Ranskan Touloniin ja viettivät viikon paikallisen Cours Fénelon -lukion vieraina.

8.4. Kansanedustaja Jani Toivola luennoi lukiolaisille Peilisalissa Jokelan lukion oppilaskunnhallituksen kutsumana vierailijana.

7.4. Tänään Jokelan toimpisteessä oli Jokelan lukion oppilaskunnan hallituksen järjestämä Turvallisuuspoliittinen paneelikeskustelu, johon osallistuivat ulkoministeri Erkki Tuomioja, kansanedustaja ja ulkoasiain valiokunnan jäsen Antti Kaikkonen, komentaja Juha-Antero Puistola sekä Jokelan lukiosta valmistuneet Tuomas Pulsa, VTM ja Alviina Alametsä VTK. Tilaisuuden juonsi HSTV:n toimituspäällikkö Petri Korhonen.

24.3 Lääke- ja terveystieteistä kiinnostuneet opiskelijat osallistuvat Meilahden kampuspäivään, tänä vuonna teemana "Tarpeeksi terve".

5.3. Lukio kutsui ysit kevätriehaan mittelöimään hauskoissa kilpailuissa. Koululle oli järjestetty erilaisia pisteitä, joissa käytiin tiukkaa kisaa lukiolaisten ja ysien välillä. Loppuhuipentumana oli isossa salissa yhteiskisa kaikkien kesken ja pisteiden yhteenlaskun jälkeen voittajaksi selviytyi 9A-luokka. Katso kuvat kuvagalleriasta!

13.2. Wanhojen tanssit klo 12-13 (esitykset oppilaille ja opiskelijoille). Upeat Wanhat! Nuoret naiset kauniina ja nuoret miehet komeina esittivät tutuksi tulleet tanssit, mutta odotetuin taisi olla wanhojen oma tanssi, joka viihdytti yleisöä hauskalla koreografiallaan. 

12.2. Abien lukiovuosien huipentumana Penkkarit ja illalla kakkosten Wanhojen tanssit (esitys huoltajille, ystäville ja sukulaisille). Hulvattoman hauskoissa penkkareissa opettajat saivat taas armotonta kyytiä abeilta videoiden, kilpailuiden ja palkitsemisten muodossa. Kiitos abeille hienosta showsta!

23.1. Abit pyjamissa, aamutakeissa ja hiukset sekaisin. Abien viimeinen kouluaamu!

129

23.1. MU1 -kurssin opiskelijat vierailivat Musiikkitalossa

15.1. Opteamin toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen luennoi Peilisalissa klo 13 koko lukiolle tämän päivän työelämästä ja sen haasteista

10.1. Lukion elämänkatomustiedon kurssin opiskelijat kävivät Helsingin yliopiston järjestämillä Tieteen päivillä. Tällä kertaa teemana oli: Vapaus. Aluksi kuultiin yhdessä emeritusprofessori Ilkka Niiniluodon avartava luento: Miksi vapaa tahto on ongelma? minkä jälkeen jokainen sai itse osallistua haluamilleen luennoille yliopiston vanhassa Päärakennuksessa Senaatin torin reunalla. Hieno tapahtuma, hienot puitteet!

5.1. TET-päivä, jolloin tutustutaan yhtenä päivänä työelämään itse valitussa työpaikassa

Syksy 2014

19.12. perinteinen Puurojuhla, jossa oli upeita laulu-ja musiikkiesityksiä, oppilaskunnan hallituksen tekemä tietokilpailu (abien ryhmä voitti ja opettajien joukkue diskattiin), 'Tunnetko opettajasi?' -visa (jonka voitti voittokaksikko ryhmästä 14a) ja ryhmän 13a hauska laulumuunnos, jonka esitti lehtori Leistola ja opiskelijat. Lisäksi oli tietysti puuroa, mehua ja piparkakkuja.

12.12. Ykkösten Lucia-kulkue juhlallisessa aamunavauksessa salissa.

10502134_661900247264167_8458263545992463687_n 

5.12. syksyn ylioppilasjuhla ja itsenäisyyspäiväjuhla. Kauniissa ja tunnelmallisessa juhlassa oli hienoja puheita ja upeita musiikkiesityksiä. Paljon onnea uusille ylioppilaille! Katso tunnelmakuvia kuvagalleriasta.

27.11. avoimien ovien iltapäivä. Pääosassa: sinä. Vauhdikkaassa tapahtumassa koettiin uutta ja nähtiin mm. valomiekkoja, onnenpyörä ja oppilaskunnan hallituksen hauska lyhytelokuva. Katso kuvat kuvagalleriasta.

19.11. Nuorisovaltuuston vaalit. Äänestys Peilisalissa.

19.11. BI- ja Ke-kurssien Milk works -vierailu Riihimäelle, jossa tutustuttiin maidon ja jogurtin tuotantoprosessiin.

19.11. MU1-kurssi vieraili Musiikkitalossa

18.11. radiotoimittaja Mervi Ritokoski esitteli radiota median välineenä ÄI4-kurssilla

13.11. KU1-kurssin suorittajat kävivät tutustumassa Helsingin Taidehalliin

5.11. Useita kirjallisuuspalkintoja saanut kirjailja ja kääntäjä Kai Nieminen luennoi lukiomme opiskelijoille kirjailijan ja kääntäjän työstä Peilisalissa.

4.11. Abit Urapäivä-tapahtumassa Hyrylässä.

30.10. Äidinkielen puheviestinnän (ÄI7) kurssin opiskelijat kävivät katsomassa Helsingin Kaapelitehtaalla Stella Polariksen Improvisoitu näytelmää. Kurssilla tutustutaan näyttelijän työhön ja mm. analysoidaan ilmaisu- ja improvisointitaitoja. 

1.10. Ykköset saivat läppärit!

30.9. - 5.10. Neljä lukiomme opiskelijaa ja fysiikan opettaja Olli-Matti Leistola osallistuivat Tuusulan lukion ja Keravan lukion CERN-tiedeleirille Genevessä, Sveitsissä. Unohtumaton matka! 

_1150452

11.9. Yhteiskuntaopin Lakitietoryhmä (YH3) kävi Järvenpäässä Valtion virastotalossa seuraamassa Tuusulan käräjäoikeuden toimintaa. Samalla vierailtiin Poliisiasemalla ja Ulosotossa.

3.9. Uskomaton taistelu koulun herruudesta ja maineesta ja kunniasta käytiin tänäkin vuonna LampiRunissa. Tänä vuonna kisoihin osallistui myös Kellokosken lukio joukkueillaan. Voittajat selviytyivät miesten kilpasarjassa Jokelan 13B:n joukkue veret seisauttavalla ajallaan (1,36 min), sekakilpasarjan voitti upeasti Jokelan 14B:n joukkue (ajalla 1,47 min) ja hupisarjassa Jokelan opet "Eläimellistä menoa" teemallaan, jossa kaksi karhua, juokseva banaani & gorilla ja hiiri (joka kyllä näytti pupulta) veivät voiton. Katso kuvat kuvagalleriasta! 

26.8. Äikän kurssi kävi katsomassa Shakespearen Kesäyön unen rohkean uustulkinnan Järvenpään kesäteatterissa. sateenkaari

19.8.  & 21.8. Pizzailtapäivä koululla lukiossa aloittaville ykkösille. Hyviä pizzoja tuli!

Kevät 2014

31.5. Kevätjuhla ja ylioppilasjuhla. Jokelan lukiosta valmistui 30 ylioppilasta. Lämpimät onnittelut! Kuvia kuvagalleriassa. 

20.5. Lukion perinteinen kevätretki. Tällä kertaa matkasimme Porvooseen, johon tutustuimme 'Amazing Race Porvoo' kilpailun avulla. Sää oli upea ja retki oli onnistunut. Katso kuvia kuvagalleriasta.

15.5. Allianssin järjestää nuorille tarkoitetut Europarlamenttivaalien varjovaalit peilisalissa torstaina 15.5. klo 9-13. Lukiolainen (alle 18 v.), käy peilisalissa antamassa äänesi!

8.5. Palmu ja omenapuu -esitys tutustutti lukiolaiset eteläafrikkalaisen Jacksonin tarinaan kuvin, sävelin ja näytellyin kohtauksin. Hauskasti toteutettu tarina sai pohtimaan muukalaisuutta ja unelmien toteuttamisen vaikeutta.

2.5. Taksvärkkipäivä. Keräsimme rahaa Pelastakaa Lapset ry:lle. Kiitos osallistujille!

1.5. Tuusulan lukiossa on vuodesta 2007 ollut käynnissä Agora-kulttuuriprojekti, joka vie vuosittain opiskelijoita UNESCO:n maailmanperintökohteisiin. Tänä vuonna kohteena on Espanjan Katalonia ja siellä Barcelona, Tarragona ja Monserat. Kulttuuriprojektiin otettiin mukaan yhteensä 24 opiskelijaa (Hyrylän lukiosta 12, Jokelan lukiosta 7 ja Kellokosken lukiosta 5). Ainutlaatuiselle matkalle lähdettiin 1.5. ja se kesti kuusi päivää. 

24.4. UE2 uskontokurssin opiskelijat vierailivat ortodoksissa kirkossa Järvenpäässä.

23.4. Presidentti Tarja Halonen vieraili Jokelan lukiossa 23.4. Rouva presidentti osallistui mm. yhteiskuntaopintunnille keskustellen opiskelijoiden kanssa hyvinvointivaltion vahvuuksista ja heikkouksista. Salissa pidettiin tilaisuus, jossa oli koko koulu ja opiskelijat saivat kuulla presidentti Tarja Halosen elämästä ja ajatuksista mm. nuorison työllistymisestä ja tasa-arvosta. Lämminhenkinen ja välitön vierailu päättyi kahvihetkeen presidentin, Jokelan lukion oppilaskunnan hallituksen, kunnanvaltuuston ja -hallituksen edustajien, rehtori Elina Kortekallion ja opettaja Kim Kiurun kanssa. Kiitokset kaikille järjestelyihin osallistuneille! Kuvia kuvagalleriassa.

7.4. Jokelan lukion opiskelija Tytti Kuorelahti (12B) on valittu Pohjola-Nordenin kesäkurssistipendiaatiksi. Stipendi kattaa kurssimaksun, täysihoidon ja matkat (meno-paluu) Grännas nimiseen kaupunkiin Ruotsissa. Onneksi olkoon Tytti! 

18.3. Toisen vuoden opiskelijat tutustuivat lääketieteen ja hoitotyön opintoihin, tutkimukseen ja ammateihin Meilahden Kampuspäivässä Biomedicumissa.  Opiskelijat saivat mahdollisuuden mm. tutustua teho-osastoon, Suomen molekyylilääketieteen instituuttiin ja moniin käytönnön toimenpiteisiin konkreettisesti. Lisäksi alan opiskelijat olivat kertomassa opinnoista.

5.3. Vuoden 2014 tärkein Säbämatsi järjestettiin ysien ja lukion ykkösten (vähän vahvistusta kakkosilta ja abeilta) välille. Voitosta käytiin armoton taistelu, mutta lukiolaiset ottivat säbäherruuden itselleen. Puoliajalla oli lisäksi mykistävän upea Cheerleading esitys, jonka koreografian ja toteutuksen takana oli neljä sulavaliikkeistä miesopettajaamme. Kiitos kaikille pelaajile, juontajille, cheerleadereille ja yleisölle! Kuvia kuvagalleriassa.säbää

4.3. Nordic Business Forum Oy:n pitämä 'Inspiration for Two' tilaisuus, jossa innostettiin nuoria ottamaan vastuu omasta elämästään ja perehdyttiin mm. suvaitsevaisuuteen, yrittäjähenkisyyteen ja jokaisen oikeuteen ihmisarvoiseen elämään. 

14.2. Upeat Wanhojen tanssit! Eilen illalla oli esitys huoltajille, sukulaisille ja ystäville ja tänään esitys oli koko koululle. Wanhat olivat kovin kauniita upeissa iltamekoissaan ja komeita puvuissaan. Koulun valta siirtyi tokaluokkalaisille tyylillä! Kuvia kuvagalleriassa.

13.2. Ihanien Abien järjestämät Penkkarit! Huikea Abiradio järjestettiin tänä vuonna livestreamina peilisalissa ja luokissa. Ohjelmassa oli Aaken, Antin ja Paulin juontama Abin aamulypsy (käy facesivuilla 'abin aamulypsy'), jossa vierailivat eräs tunnettu yliabi ja Kanadasta juuri tullut jääkiekkotähti. Itse abijuhla järjestettiin isossa salissa, jossa oli poikkeuksellisen hulppeat puitteet catwalkeineen. Ohjelmaan oli todellakin panostettu. Hulvattoman hauskassa ohjelmassa oli mm. stand-up show, erilaisia kilpailuja, äidinkielen open lausuma (hmm, sanoisinko "rohkea") abiruno ja "Avara luonto -'dokumentti'elokuva". Karkkeja lenteli ja upeasta päivästä jäi hienoja muistoja! Katso kuvat kuvagalleriasta. 

IMG_0041

Syksy 2013

20.12. Puurojuhla. Tunnelmallisessa puurojuhlassa oli mm. hulvatonta stand-up esitystä ja ENA8 kurssin opiskelijoiden kaikkea muuta kuin klassinen tulkinta klassisesta sadusta Lumikki ja seitsemän kääpiötä...Vatsa täynnä puuroa ja piparkakkuja!

5.12. Itsenäisyyspäivä- ja syksyn ylioppilasjuhla oli koulussamme juhlava ja tunnelmallinen. Taitavat kuoro- ja musiikkiesitykset, kutsuvieraspuhuja, vapaudenviestin luovutus ja syksyn ylioppilaiden lakitus tekivät juhlasta ikimuistettavan. Katso kuvagalleriasta kuvat.

28.11. Legendaarinen ja perinteisesti mainetta niittänyt 'Avoimet Ovet' spektaakkeli aloitettiin Peilisalissa ja sieltä alkoi elämyksellinen aikamatkakierros! Ysit kokivat kierroksellaan eri aikakausia toiminnallisten tehtävien kautta ja oppilaskunnan hallituksen ohjaamina. Tuloksena oli paljon naurua, pullaa, Tuusulan lukio -kynät jokaiselle ja karkkeja! Katso tapahtumakuvat kuvagalleriasta.

27.11. Kolme lukiolaistamme lähtee Englantiin koulukeskuksemme kuoron esiintymismatkalle. Matka kesti kuusi päivää ja matkan aikana kertyi hienoja kokemuksia!

19.11. Opiskelijoille tarjoutui ainutlaatuinen tilaisuus kuunnella RNO:ta eli Riku Niemi Orchestran kokoonpanoa. Isossa salissa järjestetty konsertti oli hieno sekoitus eri musiikkityylejä ja muusikkojen taitoa oli upeaa kuunnella.      

 IMG_0933[1]IMG_0935[1]

 

14.11. Ryhmä kemian ja biologian opiskelijoita vierailee Arla Ingmanin tehtaalla Sipoossa. 

13.11. KU1-kurssin opiskelijat tutustumassa "Kiasma Hits" -kokoelmanäyttelyyn, jossa on teoksia 50 eri nykytaiteilijalta. Mukana on sekä kotimaisia että kansainvälisiä teoksia.

8.11. Englannin suullisen kurssin (ENA8) opiskelijat saivat testata kielitaitoaan aidosti kansainvälisessä tilanteessa kun kurssilla vieraili kuusi Keravan lukion vaihto-opiskelijaa, jotka olivat Meksikosta, Saksasta, Ranskasta, Espanjasta ja Italiasta. Opiskelijat juttelivat rennoissa tunnelmissa pareina ja pienryhmissä ja vierailu oli suuri menestys!       

5.11. Lukion yhteiseen urapäivään osallistui 150 abia. Koulumme Peilisali oli täynnä nuoria, omaa uraansa suunnittelevia nuoria aikuisia. Esittelyt olivat kiinnostavia ja monipuolisesti eri aloilta. Terveydenhoidon ammatteja valottivat HUS:n rekrytoija Tuija Alaranta ja päivystyksen sairaanhoitaja Topi Iivonen. Kansainvälisen KONE Oy:n henkilöstöjohtaja Pia Pyykkönen kertoi uramahdollisuuksista tekniikan parissa ja työelämän osaamisvaatimuksista. KILROYn opintoneuvoja Laura Lindborg esitteli ulkomaisia korkeakouluvaihtoehtoja. Kasvavaa ja hyvin työllistävää matkailu- ja ravintola-alaa valoitti MaRA ry:n toimistusjohtaja Timo Lappi. Lopuksi Valmennuskeskuksen kurssipäällikkö Sami Puurtinen kävi läpi yliopistojen valintaperusteita ja loi uskoa abeihimme yliopistoon hakemisessa. Abit lähtivät kotimatkalle mietteliäinä, kohti tulevaisuutta. Luithan jutun myös Keski-Uusimaa lehdestä (6.11.)?

3.10. lukiolaiset olivat kuuntelemasssa Tuusulan nuorisovaltuuston järjestämää kahdeksan kunnanvaltuutetun paneelikeskustelua. Kunnanvaltuutetuista oli kutsuttu tilaisuuteen: Pasi Huuhtanen (PS), Arto Lindberg (SD), Laura Manninen (KOK), Markus Meckelborg (TuPu), Ilona Toivonen (Vihr) ja Kirsi Viitanen (Kesk). Tilaisuuden juonsi nuorisovaltuuston edustajat Aake Welling ja Pelle Lindholm. Kunnanvaltuutetuille esitettiin kiperiä kysymyksiä ja heitä ei päästetty helpolla kun aiheina olivat kouluruokailu, mahdolliset kouluverkon muutokset, Mesta nuorisotalon kohtalo ja sähköinen opiskelu.   

13.9. Jokelassa osallistuttiin jälleen tänä vuonna SPR:n nälkäpäiväkeräykseen. Oppilaskunnan hallitus kiersi luokissa ja Jokelan keskustassa lippaiden kanssa.

13.9. KU1 -kurssin kanssa vierailu Marja Kanervon "Esiinkatoavaa" -näyttelyyn, joka pidettiin Kiasmassa. Kanerva on katoavan taiteen tekijä ja museossa opiskelijat hänen teostensa kautta aistimaan tilankokemista. Lisäksi tutustuimme lyhyesti Jonas Mekaksen kokeellisen elokuvan teokseen "The Sixties Quartet", joka esitteli New Yorkin elämää ja taidepiirejä 1960 -luvulla.

28.8. Perinteinen Jokelan LampiRun -tapahtuma jäi tänä vuonna tauolle kun Kellokosken toimipisteellä järjestettiin PatoRun. Sää oli upea ja taistelu maineesta ja kunniasta toimipisteiden kesken oli hurjaa katsottavaa.

Jokela vei hupisarjassa pääpalkinnon (11b -ryhmän 'Jokelan juntit' -teemallaan) ja 13a -ryhmän 'Kuoleman hengettäret' saivat kunniamaininnan luovista asuistaan ja maskeerauksestaan. Palkintoja sateli Jokelalle myös muista lajeista; sulkapallosta, lentopallosta ja erityisen tehottomasta kumivenesoututyylistä. Toiseksi tulimme sekä poikien- että sekajuoksusarjassa. Katso kuvat kuvagalleriasta!  

21.8. pizzailtapäivä! Lukion ensimmäisen vuoden opiskelijat viettivät yhdessä hauskan iltapäivän valmistaen ja syöden maukkaita pizzoja ja tutustuen siinä sivussa myös toisiinsa.

20.8. kisattiin Tuusulan koulujen yleisurheilukilpailuissa, joista Jokelan pojat nappasivat yhteensä kolmisenkymmentä mitalia. Kelpo suoritus!

 mitalistit

Kevät 2013

Ylioppilasjuhla 1.6.

Ylioppilaat hymyilivät kilpaa auringon kanssa kevään lakkiaisissa, joita säestivät musiikkiesitykset ja koskettavat juhlapuheet. Katso kuvat kuvagalleriasta ja ylioppilaiden nimet täältä.

Kevätretki 22.5.

Lukion perinteinen kevätretki suuntautui tänä vuonna Hämeenlinnaan. Hämeen historiallisessa linnassa riitti ihmeteltävää ja lopuksi reippailtiin Aulangon silmäähivelevissä maisemissa. Kuvia retkeltä täällä.

Ruotsin opiskelijat Tukholmassa 16.- 19.5. 

RUB6 -kurssin opintomatkalle osallistui 16 opiskelijaa. Matkakuvat löytyvät kuvagalleriasta.

Agora-projekti vei opiskelijat Ranskaan 12. - 19.4.

Matkalla mukana oli seitsemän opiskelijaa.

Presidentti Ahtisaari vierailulla 10.4.

Jokelassa iloittiin harvinaisista arvovieraista, kun presidentti Ahtisaari vieraili koululla keskiviikkona 10.4. Ahtisaari osallistui oppitunneille ja kertoi koko koululle yhteisessä tilaisuudessa paljon kiinnostavaa elämänsä ja uransa varrelta. Katso kuvat tilaisuudesta.

Lukion uuden logon julkistaminen ti 26.3.

Tuusulan lukion logokilpailu päättyi ja uuden logon julkistamistilaisuudessa Hyrylässä palkittiin kolme parasta logoehdotusta. Voiton vei Maria Kalliokoski Jokelasta - onnea! Kuvia julkistamispäivän juhlallisuuksista ja logon maalausprojektista Jokelasta kuvagalleriassa.

Talvirieha to 7.3.

Kevätaurinko paistoi täydeltä taivaalta, kun lukiolaisten ja ysien joukkueet ottivat iltapäivällä mittaa toisistaan ei niin perinteisissä talviurheilulajeissa. Ohjelmassa oli armottoman hauskoja taistoja lämärikisasta hämähäkkiseikkailuun ja umpihankisauvakävelyviestiin. Kuvia hulvattomasta talviriehasta täällä.

Penkkarigaala to 14.2.

Kekseliäät abiasut, ennen näkemätön räppiskaba, tiukat tietovisat ja hilpeä häävideo viihdyttivät tämän kevään abijuhlassa. Katso kuvat riemukkaista penkkareista täältä

Vanhojen tanssit to 14.2.

Vuosi vuodelta vanhat ovat kauniimpia ja komeampia! Parketilla nähtiin elegantteja ja taitavia pyörähdyksiä. Mukana säihkeessä oli kansainvälistä väriäkin.

Fysiikan opiskelijat Cernissä 29.1. - 3.2.

Cern-projektin opiskelijat matkasivat Sveitsiin fysiikan ihmeiden pariin.

Syksy 2012

Puurojuhla 20.12.

Perinteinen puurojuhla kokosi lukiolaiset yhteen lukuvuoden päätteeksi. Riisipuuron ohella juhlassa oli tarjolla monipuolista ohjelmaa tietovisoista improvisaatioteatteriin ja jouluiseen yhteislauluun. Kuvia tapahtumasta täällä.

Lucian päivä 13.12.

Lukion kakkosvuosikurssilaisten Lucia-kulkue herätti koko koulun lähestyvän joulun odotukseen. Kulkue, kynttilät ja koulun kuoron esittämät tunnelmalliset Lucia-laulut toivat valoa vuoden pimeimpään aikaan. 
Lucia2012

Itsenäisyyspäivä- ja ylioppilasjuhla ke 5.12.

Itsenäisyyspäivää juhlistettiin koululla koko lukion ja yläasteen ysiluokkalaisten yhteisvoimin. Juhlassa kuultiin puheita, koulun kuoron lauluesityksiä ja veteraanin muistoja sota-ajoilta. Juhlan kohokohtana lakitettiin viisi uutta ylioppilasta. Kuvia juhlasta voi käydä katsomassa täältä.

Sellokonsertti 5.12.

Sellisti Jussi Makkonen konsertoi koko koululle keskiviikkona 5.12. Konsertin teema Jean Sibeliuksen tuotanto sopi täydellisesti itsenäisyysjuhlatunnelmiin, ja sellonsoiton ohella pääsimme kuulemaan kiinnostavia tarinoita Sibeliuksen elämänvaiheista.

Avoimet ovet 29.11.

Tänä vuonna lukion avoimissa ovissa seikkailtiin kansainvälisissä tunnelmissa ja matkustettiin maailman ympäri. Oppilaskunnan hehkeät lentoemännät ja salskeat stuertit johdattivat vierailijat kaikkiin maanosiin, joiden toimintapisteissä oli tarjolla elämyksiä, tunnelmaa, liikettä ja rytmejä, kilpailuja, veikeitä hahmoja ja eri maiden herkkuja. Käy tutustumassa tunnelmiin tarkemmin täältä.

Vieraita Englannista 27.10. - 1.11.

Keväällä alkanut kuoroprojekti jatkui esiintymisillä Jokelassa ja Porvoon kirkossa. Kuorojen yhteiskonsertit olivat sekä esiintyjille että kuulijoille elämys. Kuorolaiset Waddesdonista ihastuivat Suomeen.

Popkonsertti 19.10.

Lukion ja yläasteen oppilaskunnat sponsoroivat yhteisvaroin Wannalook-kokoonpanon konsertoimaan koululle perjantaipäivän piristykseksi. Musiikin lomassa kuultiin bändiläisten kokemuksista mm. keikkailun ja opiskelun yhdistämisessä.

Jokelan Lampi Run 6.9. - jännittävämpi kuin koskaan

Kellokoskelaiset ja hyryläläiset lukiolaiset saapuivat innokkaina Jokelaan osallistumaan Lampi Run -mittelöön. Siinä koulujen viestijoukkueet kisasivat toisiaan vastaan juosten ja soutamalla.  Hupisarjassa lammen rannoilla kohtasivat Tuusulan innovatiivisimmat pukeutujat. Iltapäivä sisälsi sekä tiukkoja taisteluja että hulvattomia hetkiä joukkueiden välillä. Kiitokset kaikille osallistujille! Katso hyväntuuliset kisakuvat täältä.

Ykkösten pizzailta 22.8.

Uudet lukiolaiset tutustuivat toisiinsa ja siinä sivussa vähän opettajiinkin iloisen pizzanpaiston merkeissä. Lopputuloksena oli iltapäivä täynnä herkullisia hetkiä!

 

 

Kevät 2012

Ylioppilasjuhla 2.6. 

Kevään ylioppilasjuhlassa lakitettiin 38 uutta ylioppilasta. Koskettavat puheet, koulun kuoron musiikkiesitykset ja uusien ylioppilaiden iloiset ilmeet toivat auringonpaistetta sateiseen päivään. Katso kuvat kuvagalleriasta ja ylioppilaiden nimet täältä.

Seikkailua Metsäpirtillä 24.5.

Aurinko porotti, nuotiomakkara kärisi ja talviturkit lentelivät, kun Jokelan lukiolaiset viettivät yhteistä kevätpäivää Metsäpirtillä. Nuorisotoimen järjestämän reippailuhenkisen virkistyspäivän kohokohta oli maastoon rakennettu seikkailurata, jolla nähtiin niin huimapäisiä kiipeilysuorituksia kuin yhteiset naurut kirvoittaneita mahalaskujakin. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita upean kesäisessä säässä! Katso aurinkoiset retkikuvat täältä.

Perinteinen kevätretki 10.5.

Tämänvuotisella kevätretkellä bussin nokka suunnattiin kohti Verlaa ja Repoveden kansallispuistoa. Unescon maailmanperintökohteessa Verlassa tutustuimme oppaan johdolla ainutlaatuiseen ruukkimiljööseen ja pahvinvalmistuksen kaikkea muuta kuin puisevaan historiaan. Pääsimme nauttimaan myös ainutlaatuisista taide-elämyksistä lähistön kivikautisia kalliomaalauksia ihaillen. Verlasta matka jatkui Repovedelle, jossa reippailtiin joukolla kiertämällä viiden kilometrin Ketunlenkki Katajavuoren huikeissa maisemissa. Ketunlenkin kohokohdiksi nousivat jännittävän riippusillan ylitys sekä käsivoimin toimiva lossi - unohtumattomia elämyksiä! Käy katsomassa kevätretkitunnelmia ja valokuvauskilpailun voittajaotokset täältä.

Opetushallitus kiinnostui kuoroprojektista 9.5.

Opetushallituksen Tiede- ja taideopetukseen sekä erityiseen osaamiseen ja lahjakkuuteen liittyvän kansainvälisen toiminnan koordinaattori Tuomas Huhtala tutustui Tuusulan lukion Jokelan toimipisteeseen koulumme rehtorin, hanketta koordinoivien opettajien Pia Lehtosen ja Susanne Heinosen sekä opiskelijoita edustaneen Ville Salmenin johdolla. Huhtalalle kerrottiin monipuolisista kansainvälisistä projekteistamme sekä etenkin Englannin kuoroprojektin vaiheista ja odotuksista englantilaisen Waddesdon Church of England School Choir -kuoron vastavierailun suhteen. Tuomas Huhtala piti hanketta onnistuneena ja hänet kutsuttiin vierailemaan Jokelassa uudestaan lokakuussa, kun järjestämme yhteiskonsertteja englantilaisen koulun kanssa.

Ranskanlukijat Pariisin keväässä 4. - 9.5.

Ranskan kielen ja kulttuurin opiskelu sai uusia ulottuvuuksia, kun Jokelan lukion lyhyen ja pitkän ranskan lukijat lähtivät jo pitkään valmistellulle opintomatkalleen Pariisiin. Ohjelmassa oli muun muassa ranskankielinen teatteriesitys, museokäyntejä, kouluvierailu Comenius-projektista tuttuun lycée Claude-Anthime Corboniin sekä yhteistä ohjelmaa saksalaisten opiskelijoiden kanssa. Katso myös kuvat reissulta kuvagalleriasta!

AGORA-matka Italiaan 18. - 27.4. Jokelasta mukana kahdeksan opiskelijaa ja yksi opettaja

Agora on kulttuurikasvatusprojekti, jossa perehdytään eri oppiaineita integroimalla länsimaiseen kulttuuriperintöön, eri toten tutustumalla UNESCO-maailmanperintökohteisiin. Projekti on nimetty Agoraksi, kreikan kielen toria tarkoittavan sanan mukaan. Vuodesta 2007 Hyrylän ja Jokelan lukioiden yhteistyönä jatkuneen projektin tavoitteen mukaisesti olemme saaneet aikaan pysyvän kulttuurikasvatuksellisen torin, missä Tuusulan lukiolaisilla on mahdollisuus paitsi vierailla maailmanperintökohteissa myös kohdata eri alojen ja kulttuuriympäristöjen ihmisiä - kuin maailman toreilla konsanaan. 


Netland-tuotantoa