Suomi 100
Takaisin ylös

Tehdään yhdessä

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Valtioneuvoston kansliassa on juhlavuoden teemaksi valittu "Yhdessä". Juhlavuoden ohjelmiston toteuttamiseen kutsutaan siis mukaan kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät.Kaikki kuntalaiset, yhdistykset ja yritykset kutsuttiin mukaan tekemään Suomi 100 -juhlavuotta Tuusulassa, Yhdessä.
Tutustu painettuun versioon juhlavuoden tapahtumista Kulttuurin Tuusulan 2017 pdf-esitteessä.
Juhani Ahon, Venny Soldan-Brofeldtin, J. H. Erkon, Pekka Halosen, Eero Järnefeltin, Jean Sibeliuksen ja monen muun Tuusulanjärven alueella toimineen taiteilijan ja suomalaisuuden taustavaikuttajan jalanjäljet on nyt tallennettu Järvenpään ja Tuusulan museoiden tuottamaksi Suomalaisuuden lähteillä -esite -julkaisuksi.

Tuusulanjärvi-ilmiö

Halosenniemen sauna Tuusulanjärven rannalla. Kuva Tarja KärkkäinenTuusulanjärven tuntumaan 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alkuvuosina syntyi kansainvälisestikin ainutlaatuinen taiteilijayhteisö. Alueen ainutlaatuinen kulttuuriympäristö luo pohjan uuden ilmiön syntymiselle.
 
Suomalaisuuden lähteillä
Järvenpään ja Tuusulan museot tuottavat juhlavuotta varten Suomalaisuuden lähteillä -julkaisun, joka kertoo itsenäistymisen ajasta Tuusulanjärvellä, seudulla vaikuttaneista merkkihenkilöistä, taiteilijakodeista sekä muista merkittävistä paikoista. Julkaisua jaetaan vuoden 2017 alkupuolelta lähtien alueen museoissa sekä muissa matkailu- ja majoituskohteissa.
 
Vuonna 2017 Tuusulanjärvi-ilmiö herättää henkiin taiteilijayhteisön hengen. Sata vuotta sitten taiteilijat ja yhteiskuntavaikuttajat pohtivat suomalaisuuden ja suomalaisen kulttuurin tulevaisuutta ja osallistuivat vahvasti sen tekemiseen.
 
Juhlavuonna 2017 jatkamme samassa Rantatien hengessä. Tuusulanjärvi-ilmiö on järven ympärille levittäytyvän kahden kunnan, Tuusulan ja Järvenpään yhteinen juhlavuoden hanke.
 
 
 
 
 

Valtakunnallinen Suomi 100

Suomi100_logo_sininenKaikki voivat osallistua juhlavuoden viettoon ja kuka tahansa voi ehdottaa omaa ohjelmaansa osaksi Suomi100-ohjelmaa.