Eläinsuojelu ja löytöeläimet

Eläinsuojelu

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen eläinlääkärit vastaavat kunnallisesta eläinsuojelun valvonnasta, opastuksesta sekä valistuksesta Järvenpään ja Keravan kaupunkien sekä Mäntsälän, Nurmijärven ja Tuusulan kuntien alueilla. Tarkastuksia suoritetaan ilmoitusten perusteella. Lisäksi tarkastuksia tehdään säännöllisesti eläinsuojelulain edellyttämiin kohteisiin.

Eläinsuojelua koskevissa asioissa voi olla virka-aikana yhteydessä valvontaeläinlääkäriin

 Leena Luukkanen

 

Valvontaeläinlääkärin kesäloman aikana 2.7-14.8.2016 eläinsuojeluasioissa voi olla yhteydessä kunnaneläinlääkäreihin tai poliisiin.

Mäntsälän eläinsuojeluasioissa yhteydenotto joko Tuusulan tai Järvenpään vastaanotolle.

Eläinsuojeluilmoituksen voi lähettää myös sähköpostitse yaktoimisto(at)tuusula.fi.

Kiireellisissä eläinsuojelutapauksissa virka-ajan ulkopuolella voi olla yhteydessä päivystävään eläinlääkäriin tai poliisiin.Ympäristökeskukselle tulee usein eläinsuojeluilmoituksia naapurustoa häiritsevästä koirien haukunnasta. Kotirauhaa häiritsevä koiran haukkuminen ei yleensä ole kuitenkaan eläinsuojeluasia, vaan se ilmoitetaan poliisille. Mikäli on syytä epäillä eläinten huonoa kohtelua, ota yhteyttä valvontaeläinlääkäriin.

Eläinsuojelua koskeva lainsäädäntö (maa- ja metsätalousministeriö)


Löytöeläimet

Järvenpäästä, Keravalta, Mäntsälästä, Nurmijärveltä tai Tuusulasta irrallaan löydettyjen kissojen, koirien ja muiden seuraeläinten löytöeläinpalvelut hoitaa eläinsuojelukeskus ja -hoitola Onnentassu Riihimäellä. Löydettyjä eläimiä säilytetään tiloissa 15 vrk löytymisestä.

Onnentassu
Pohjoinen rautatienkatu 334
11120 Riihimäki
puh. 050 3384698
hoitajat@onnentassu.fi


Löytöeläinhoitola on oikeutettu perimään löytöeläimen omistajalta tai haltijalta maksun irrallaan tavattujen koirien, kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten haltuunotosta, kuljettamisesta ja hoidosta.  


 


Netland-tuotantoa